Wat is het? Wat doet het?

Collageen is een lichaamseigen stof, een eiwit dat als een soort lijm (echt waar, het komt van het Griekse woord kolla wat ‘samenbinden’ betekent) bindweefsel bij elkaar houdt. Collageen heeft een belangrijke rol in het gehele menselijk lichaam, het is onder andere te vinden in botten, pezen en gewrichtsbanden en brengt op die manier structuur aan in het lichaam. In de huid is ook een hoofdrol weggelegd voor dit verbindende eiwit; het zorgt voor stevigheid en elasticiteit van de huid.

Van ‘al dente’ naar ‘doorgekookt

In je jonge jaren wordt tijdens het vernieuwingsproces van de huid continu voldoende collageen aangemaakt, maar na je 25e neemt zowel de productie als de kwaliteit af. Vanaf dat moment komen rimpels & huidverslapping zachtjes om de hoek kijken. Om een goed beeld te krijgen kun je strengen collageen best vergelijken met spaghetti; je wordt geboren met een heerlijk ‘al dente’ huidje maar in de loop der jaren beginnen de sliertjes langzaam door te koken. Door roken, alcohol, suikers, zonlicht, noem maar op.

BindweefselBooster

Nou is het vrij kansloos om nog iets van doorgekookte pasta te maken maar dat geldt gelukkig niet voor collageen eiwitten, die kunnen gestimuleerd worden. Door gebruik van de juiste producten -de Juvi-lite is bijvoorbeeld een enorme collageenbooster- en door het collageen te belasten met bindweefselmassage. Dat werkt net als bij de combinatie sporten en spieren; ze worden er steviger van en de aanmaak van collageen krijgt een flinke boost. Om je collageenproductie weer op topniveau te krijgen moeten we aan de bak. Je huid heeft ongeveer een jaar nodig om deze enorme prestatie te leveren en dat bereiken we door te trainen. Veel en hard trainen.

Hulp van een Beauty Angel

Beauty Angel is een aanvulling op je favoriete gezichtsbehandeling en absoluut de kers op de taart als we het hebben over stimuleren van collageen-aanmaak. Door toepassing van deze innovatieve lichttechnologie wordt op unieke wijze energie aan de huid toegevoegd. Het heldere licht werkt in de diepte van de huid en activeert zowel de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen als de stofwisseling. Dat laatste zorgt er weer voor dat de producten die ik tijdens de behandeling heb gebruikt optimaal hun werk doen. En dan heb ik het nog niet eens over het zonnige, warme gevoel wat je van deze bijzondere lichtbron krijgt. Win-win-win situatie!